Yoga Günü'nü birlikte kutladılar – GÜNDEM

Hindistan'ın öncülüğünde dünyanın birçok yerinde kutlanan Uluslararası Yoga Günü, Nilüfer'de de birçok katılımcıyla kutlandı. Nilüfer Belediyesi, Hindistan Başkonsolosluğu iş birliğiyle 21 Haziran Dünya Yoga Günü'ne özel bir etkinlik düzenledi. Kurban Bayramı nedeniyle bir hafta erken gerçekleştirilen etkinlik, Üç Fidan Gençlik Parkı'nda gerçekleştirildi. Programa Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Shri Mijito Vinito ve yoga severler katıldı.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Uluslararası Yoga Günü'nün bu yıl onuncu kez düzenlendiğini hatırlatarak, programın uygulanmasında emeği geçenleri tebrik etti. Nilüfer'i kültür, sanat ve sporun başkenti olarak tanımladıklarını hatırlatan Şahin, böyle bir etkinliği düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Shri Mijito Vinito, sıcak havaya rağmen katılanlara ve bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Hindistan'da yoganın insanları zihinsel, ruhsal ve fiziksel olarak iyileştirdiğine ve birleştirdiğine inandığını belirten Vinito, şöyle konuştu: “Esenliğimizi, duygusal durumumuzu ve sağlığımızı korumamıza yardımcı oluyor. “Yoganın Türkiye'de popüler hale gelmesinden çok memnunuz, daha da yaygınlaşmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Vinito ve Belediye Başkan Yardımcısı Nilüfer Şahin, emeği geçenlere plaketlerini sundu.
Katılımcılar daha sonra Hindistan'ın İstanbul Başkonsolosu Vinito ile birlikte yoga yaptı. Doğa ile iç içe bir ortamda gerçekleştirilen etkinliğe katılanlar huzur ve sükunet yaşadı. Toplumun farklı kesimlerinden insanları bir araya getiren programa katılanlar, fiziksel ve zihinsel olarak kendilerini yenilediler. Yoga tutkunları günü böyle bir etkinlikle sonlandırmanın mutluluğunu yaşadı.

Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir