Bakan Yerlikaya: TAI saldırganlarının PKK üyesi olduğu belli oldu

TAI saldırısının failleri hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, erkek saldırganın “Rojger” kod adlı PKK üyesi Ali Örek, kadın saldırganın ise örgüt üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğunu açıkladı.

REKLAM

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Başkent Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ)'nin genel merkezine düzenlenen saldırıyı gerçekleştiren kişilerin Kürdistan İşçi Partisi'ne (PKK) mensup oldukları anlaşıldı.”

Saldırganın kimliğini ilk olarak Perşembe günü sosyal medya platformu X üzerinden açıklayan Yerlikaya, saldırganın “Rojger” kod adlı PKK üyesi Ali Örek olduğunu söyledi.

Yerlikaya, X hesabından “saldırıda etkisiz hale getirilen teröristin kimliğinin belirlendiğini” duyurdu.

“TAI'ye yönelik hain terör saldırısında etkisiz hale getirilen teröristin kimliği de ortaya çıktı. Hainin PKK terör örgütü üyesi Mine Sevjin Alçiçek olduğu belirlendi. TAI'ye saldıran her iki teröristin de TUSAŞ mensubu olduğu belli oldu. PKK'lı.”

Sosyal medya platformundaki ilk paylaşımında

Ne oldu?

Çarşamba günü TAI merkez kampüsüne canlı bomba saldırısı düzenlenmiş, saldırı sonucunda 5 kişi hayatını kaybetmişti.

22 kişinin yaralandığı saldırıyla ilgili Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, olayın arkasında PKK militanlarının olduğunu söyledi.

Saldırının ardından gazetecilere konuşan Güler, “Bu PKK'lı piçlere her defasında hak ettikleri cezayı veriyoruz ama onlar bir türlü akıllanmıyorlar.” “Her zaman söylediğimi tekrarlıyorum: Son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar onların peşinde koşmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Olayın ardından Türk Hava Kuvvetleri Çarşamba gecesi Irak ve Suriye'deki PKK militanlarına ait hedefleri vurdu.

Savunma Bakanlığı, hava saldırısında 30'dan fazla hedefin “imha edildiğini” bildirdi ancak vurulan yerlerin ayrıntılarını paylaşmadı.

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte saldırıyla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye'nin yanındayız. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz.”

PKK, aralarında Avrupa Birliği, ABD, İngiltere, Fransa ve Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke ve uluslararası kuruluş tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir