ABD'den İran'a 'Vuracağız' mesajı! İsrail'in hedefi İran'ın nükleer tesisleri mi olacak?

ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti adayı Kamala Harris'in ABD'deki Yahudi lobisinin oylarını almak için attığı adım çok konuşuldu. Harris'in İran'ın nükleer silah kullanmasına izin vermeyeceğini ve İran'ın tehlikeli ve istikrarı bozucu bir ülke olduğunu söylemesine ilişkin CNN Türk ABD Temsilcisi Yunus Paksoy, yayında doğrudan şu açıklamaları yaptı:

HARRIS'İN HEDEFİ YAHUDİ LOBİSİ

“Harris'in Netanyahu'ya vermek istediği mesaj şu: 'Sadece Trump'la değil benimle de çalışabilirsiniz. İran'a yönelik politikanızı da destekleyeceğim.' Harris'in İsrail'e, ABD İsrail vatandaşlarına ve Netanyahu'ya doğrudan bir mesaj vererek üst lobiye seslendiğini düşünüyorum: Başkan olarak, Amerikan güçlerini ve çıkarlarını İran'a ve İran tarafından desteklenen teröristlere karşı korumak için gerekli tüm önlemleri almaktan asla çekinmeyeceğim. Nükleer silah elde etmesine asla izin vermeyeceğim, bunu başarmak için benim tercih ettiğim yol diplomasidir ancak tüm seçenekler masadadır.”

Tamam

İSRAİL İRAN'IN NÜKLEER SANTRALLERİNİ VURABİLİR Mİ?

ASAM Başkanı Dr. Eray Güçlüer, İsrail'in İran'ın nükleer tesislerini vurma ihtimaline ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Güçlüer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ekran görüntüsü_2

“İsrail Savunma Bakanlığı, İran'ın nükleer tesislerini tek başına vurma kabiliyetinin olmadığını söyledi. Burada, eğer ABD onay ve destek verirse, yalnızca 65 metre yerin altındaki nükleer reaktörlere erişme imkânına sahip oluyorlar. Bu kolay değil. İsrail artık İran'ın nükleer tesislerini vuruyor elbette. Bu kaçınılmazdır. İran'daki nükleer santrallerin öldürülmesinin İsrail açısından iç siyasi bir hamle olduğunu düşünüyorum.”

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir