Güney Kore savunma bakanı, Kuzey Kore'nin Rusya adına Ukrayna'ya asker gönderebileceğini söyledi

Yonha'ya göre Savunma Bakanı Kim, parlamentoya yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin, iki ülke arasında imzalanan “kapsamlı stratejik ortaklık anlaşması” uyarınca Rusya'yı desteklemek için Ukrayna'ya asker konuşlandırabileceğini söyledi.

Kim, “Rusya ve Kuzey Kore askeri ittifaka benzer bir karşılıklı anlaşma imzaladığı için böyle bir konuşlandırmanın olasılığı oldukça yüksek” dedi. dedi.

Kim ayrıca, Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki çatışmalar sırasında Ukrayna'nın füze saldırısında 6 Kuzey Kore askerinin öldüğü yönündeki haberlerin doğru olabileceğini kaydetti.

Rusya ve Kuzey Kore arasındaki ilişkiler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, haziran ayında Kuzey Kore'ye resmi bir ziyarette bulundu ve taraflar arasında “kapsamlı bir stratejik ortaklık anlaşması” imzalandı.

Rusya lideri Putin, anlaşmanın iki taraftan birinin saldırıya uğraması durumunda karşı tarafa askeri yardım sağlayacağını vaat ettiğini söyleyerek “ittifak” kelimesini kullanmaktan kaçındı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un anlaşmayı bir “pakt” olarak nitelendirdi ve ilişkilerin “yüksek ittifak” düzeyine çıkarıldığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir