'Cübbeli Ahmet'e saldıran kişi serbest bırakıldı – Son Dakika Türkiye Haberleri

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İstanbul İkitelli'de katıldığı bir etkinliğin ardından saldırıya uğradı.

Boğazı sıkılarak saldırıya uğrayan Ahmet Ünlü, saldırgan hakkında suç duyurusunda bulundu. Şüpheli yakalanarak tutuklandı.

PİYASAYA SÜRÜLMÜŞ

Avukatının konuyla ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından paylaşan Ünlü, şunları söyledi: “Sağır padişah, Cübbeli Hoca'nın hükümete destek verdiğini duymuş. Yani devletin Cübbeli'ye yer ayırdığını iddia edenler, Cübbeli Hoca'yı boğan adamın serbest bırakıldığını duymuşlar mı?!!! dedi.

AVUKATINIZIN AÇIKLAMASI

Ünlü'nün avukatı Emir Akpınar, paylaşımında, soruşturmaya ilk günden itibaren müdahale taleplerinin “gizlilik kararı” nedeniyle sonuçsuz kaldığını söyledi.

Akpınar'ın açıklaması şöyle:

“Müvekkilimiz Ahmet Mahmut Ünlü'ye 07.09.2024 tarihinde sohbet sonrasında düzenlenen menfur saldırı sonrasında tutuklanan Ali A. isimli şüphelinin serbest bırakıldığını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Soruşturma dosyasına ilk günden itibaren müdahale etme çabalarımız, konulduğu iddia edilen konuşma yasağı nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı. Kamuoyunu bu kadar ciddi biçimde etkileyen bu alçak eylemin faili, saldırının fiziki sonuçlarından çok daha provokatif bir görünüme sahip olmuş ve olmasaydı büyük tehlike yaratacak olan soruşturma makamlarının derhal gizlilik kararı almasına neden olmuştu. Koruma polisimizin yerinde müdahalesi için bir an önce serbest bırakılması gerekmektedir. Son derece zorlayıcı, hukuki açıdan sorunlu ve kamu güvenliği açısından son derece zararlıdır. “Sayın Cübbeli Ahmet Hocamızın can güvenliğini ve yaşamak istediği toplumsal kaosu önemsiz hale getiren bu karara karşı yasal haklarımızı azami ölçüde kullanacağımızı beyan ederim.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir