Engin Altan Düzyatan'ın nasıl seçildiği belli oldu! İklim değişikliği konferansında Türkiye'yi temsil edeceği çok konuşuldu.

Engin Altan Düzyatan, Azerbaycan'da düzenlenecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (COP29) Taraflar Konferansı'nda Türkiye'yi temsil edecek. Bu karar sosyal medyada günlerce konuşuldu. İklim Değişikliği Başkanlığı, Düzyatan'ın temsilinde yer almadığını belirterek, “Seçilen üyeler COP29 Başkanlığı'nın tercihlerini tam olarak yansıtıyor.” dedi. Bir açıklama yaptı.

OTURUMDA GELEN TEPKİLER

Konferansta Türkiye'yi Engin Altan Düzyatan'ın temsil etmesi gazeteci Fatih Altaylı'nın da gündemindeydi. Altaylı da konuyla ilgili sert ifadeler kullanarak, “Yalancı kotadan değil mi? Soyadına bakın! Düz ve çarpık.”

Ekran görüntüsü 2024-08-31 174327

ÖZGÜR DEMİRTAŞ: AKTÖR NEDEN UZMAN DEĞİL, SULTANI TEMSİL EDİYOR?

Ekonomiye dair neredeyse her açıklaması gündemde olan Prof. Düzyatan'ın temsilini sorgulayanlar arasında Dr. Özgür Demirtaş da vardı. Demirtaş'ın şu paylaşımı sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor:

“Çok net bir sorum var: Engin Altan Düzyata, iklim değişikliğiyle ilgili:

1) Herhangi bir eğitiminiz var mı?
2) Herhangi bir yeteneğiniz var mı?
3) Herhangi bir değeri var mı?

“Bizi neden bu alanda uzman bir kişi temsil etmiyor da dizide padişahı oynayan oyuncu temsil ediyor?”

dsaadks

ENGİN ALTAN DÜZYATAN'DAN RESMİ AÇIKLAMA

Tartışılan konuya ilişkin İklim Değişikliği Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Türkiye'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çerçevesinde ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda COP toplantılarının resmi karar alma oturumlarına katılacağı belirtildi. Başkanlık. İklim değişikliğiyle ilgili olarak “sera gazlarının azaltılması”, “iklim değişikliğine uyum”, “iklim finansmanı” gibi konular ele alınıyor. Dışişleri, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Hazine ve Maliye, Tarım ve Orman, Sanayi ve Teknoloji ve Ticaret Bakanlıkları.

1

“SEÇİLEN ÜYELER COP29 BAŞKANLIĞININ TERCİHLERİNİ TAM OLARAK YANSITIYOR”

Temmuz ayında Azerbaycan'ın COP29 başkanlığı tarafından Uluslararası Danışma Komitesi (IAC) kurulduğuna ilişkin açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Komite gayri resmidir ve COP Başkanlığının takdiriyle kurulur ve üyeleri COP Başkanlığı tarafından tek taraflı olarak belirlenir. Resmi bir statüsü olmayan komite, toplumun farklı kesimlerinden iklim savunucularının farklı seslerini temsil ediyor. finans, hükümet, sanat, akademi, girişimcilik ve sivil toplum.” İstişari toplantılar yapılması amaçlanmaktadır ve COP29 Başkanlığı'nın 2024 yılı için oluşturduğu heyetin üyelerinin belirlenmesi sürecine dahil olmayız. Seçilen üyeler, COP29 Başkanlığı'nın tercihlerini tam olarak yansıtmaktadır. Konferansın tüm resmi oturumlarında hazırlıklar devam ediyor ve süreç, iklim değişikliği konusunda Cumhurbaşkanlığı koordinasyonunda gerçekleşiyor.”

(AA)Bu içerik Hazar Saygın tarafından yayınlanmıştır.

Önceki içerik Sonraki içerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir