Kurtdere'de Karpuz Lezzet Festivali – KÜLTÜR SANAT

Kurtdere Mahalle Muhtarı ve Saray Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Kurtdere Karpuz Festivali'nin ilki 11 Ağustos Pazar günü Kurtdere'de gerçekleşti. Yoğun katılımın olduğu festivalde Kurtdere karpuzunun kendine has lezzeti ve yöresel özellikleri sergilendi.
KATILIM YOĞUN OLDU
Kurtdere Mahalle Muhtarı ve Saray Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Kurtdere Karpuz Şenliği, 11 Ağustos Pazar günü gerçekleştirildi. Kurtdere Karpuz Festivali'ne Saray Kaymakamı Refik Özsoy ve Tekirdağ Belediye Başkanı Dr. Büyükşehir Belediyesi katıldı. Törene Saray Belediye Başkanı Candan Yüceer, Saray İlçe Belediye Başkanı Erol Gürler, Saray Belediye Başkan Yardımcıları Özgür Cari, Saray İlçe Jandarma Komutanı Sertaç Akgül, Üsteğmen Veli Uysal, siyasi parti ve STK temsilcileri, liderler ve yöneticiler katıldı. çok sayıda vatandaş.
BELEDİYE BAŞKANI TAŞYASAN: “KURTDERELİ VATANDAŞLARIMIZ ATA TOHUMA’YA DESTEK VERİYOR”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Kurtdere Mahalle Muhtarı Salih Ergin yaptı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, şunları söyledi:
“Kurtdere Muhtarımız ve Belediyemizin destekleriyle bu yıl ilkini düzenlediğimiz Kurtdere Karpuz Şenliği'ne hoş geldiniz. Karpuz Bayramımız Kurtdere'mize ve Sarayımıza hayırlı uğurlu olsun. Bugün Kurtdere karpuzumuzu tanıtmak için bir aradayız. Buğday ve ayçiçeğinin yanı sıra karpuz da Kurtderelili vatandaşlarımızın önemli bir geçim kaynağıdır. Kurtdereli vatandaşlarımız ata tohumlarını koruyarak milli üretime devam ediyor. Ata tohumlarından üretilen Kurtdere karpuzu bölgemizde şeker tadında ve sulu olmasıyla tanınmaktadır.
BAŞKAN TAŞYASAN: “BAYRAMLARIMIZ DAHA MUHTEŞEM OLACAK”
Kurtdere karpuzunun besin değeri yüksektir. Yazın sofralarımızı tatlandıran Kurtdere karpuzu, kışın da kelek turşusu olarak sofralarımızda kendine yer buluyor. Saray Belediyesi olarak milli üretimi destekliyor, üreticimizin yanındayız. Kutlamalarımızı genişletip geleneksel hale getireceğiz. Bundan sonra tatillerimiz daha muhteşem olacak. Bu duygu ve düşüncelerle birlik ve beraberlik içerisinde nice festivallerde buluşmayı diliyorum. Hepinize bol eğlenceler diliyorum. Burada olduğunuz için mutluyum.” Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan'ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve Saray Kaymakamı Refik Özsoy da vatandaşlara birer konuşma yaptı.
PROTOKOL STANDLARI GELDİ
Konuşmaların ardından Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer ve Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan stantları gezerek karpuz üreticilerinden bilgi aldı. Festivale katılan vatandaşlara Kurtdere'nin meşhur lezzeti karpuz ikram edildi. Kaynak: (guzelhaber.net) Güzel Haber Masası

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

—–Sponsorlu Bağlantılar—–

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir